همشهری آنلاین: نشست رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک پنجشنبه و یک روز زودتر از آنچه انتظار می رفت با توافق برسر برنامه سرمایه گذاری پایان یافت.

توافق سران اتحادیه اروپا برسر برنامه سرمایه گذاری

به گزارش يورونيوز، رهبران کشورهای اتحاديه اروپا بر سر برنامه سرمایه گذاری و نیز نیاز به قانون تازه ای برای جلوگیری از فرار مالیاتی به توافق رسیدند.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «ما می خواهیم اقدام کنیم پس از طریق راه اندازی دوباره سرمایه گذاری در اروپا می توانیم به احیای رشد اقتصادی دست یابیم و بنابراین سرمایه دولتی و خصوصی را برای افزایش شمار شاغلان و کاهش تعداد آنانی که اکنون بی کارند، به کار گیریم.»

در این نشست نیز موضوع ناآرامی های شرق اوکراین و سیاست خارجی فدراسیون روسیه مطرح شد. دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا گفت: «وضعیت در اوکراین همچنان آشفته و متغیر است و نیاز به پاسخی فوری دارد به همین دلیل من درباره اعطای کمک مالی به اوکراین بحث کرده ام.»

وی تاکید کرد: «بدیهی است که ما بدون برنامه ای مناسب و سازگار و سیاست راهبردی اروپای متحد در برابر روسیه، به راه حلی بلندمدت برای اوکراین دست نخواهیم یافت.»

خبرنگار یورونیوز از مقر اتحادیه اروپا در بروکسل گزارش داده: «اگرچه برنامه سرمایه گذاری به عنوان برنامه ای اصلی برای کمیسیون زیر نظر یونکر معرفی شده، رسوایی بزرگ فرار چند شرکت بزرگ از پرداخت مالیات، موضوع فرار مالیاتی را در مرکز بحث درباره چگونگی دریافت پول بیشتر برای هزینه های عمومی قرار داده است. در سند نتایج این نشست، از رهبران درخواست شده تا قانونی تازه که شفافیت بیشتر را منجر شود و میان 28 کشور هماهنگی ایجاد کند را مقرر کنند.»

تحریم‌ها اتحادیه اروپاعلیه روسیه ادامه خواهد یافت

دويچه وله نيز در گزارشي از نشست سران اتحاديه اروپا اعلام كرد: کشورهای اروپایی با اتخاذ سیاستی مشترک و سرسختانه در برابر روسیه اعلام کردند که تا تغییر رویه روسیه در قبال اوکراین، تحریم‌ها ادامه خواهند یافت.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تحریم‌های خود علیه روسیه ادامه خواهند داد. در نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل در روز پنج‌شنبه (۱۸ دسامبر) همه کشورهای عضو بر ضرروت پیشبرد سیاستی واحد در قبال روسیه تاکید کردند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت: «تحریم‌های به دلایل مشخصی علیه روسیه برقرار شده‌اند و تنها با رفع این دلایل می‌توان تحریم‌ها را لغو کرد.»

نشست سران اتحادیه اروپا به ریاست دونالد توسک حدود ۷ ساعت به طول کشید. در این نشست اتحادیه اروپا از وخیم شدن اوضاع اقتصادی در روسیه ابراز تاسف و نگرانی کرد.

سقوط بهای نفت و برقراری تحریم‌ها علیه روسیه، سبب بحران مالی در این کشور شده است. در هفته‌‌های گذشته ارزش روبل، واحد پول روسیه در بازارهای ارزی به شدت کاهش یافت.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک نشست خبری در روز پنج‌شنبه (۱۸ دسامبر) اعلام کرد که روسیه خود را برای مقابله با بحران اقتصادی در دوسال آینده آماده می‌کند.

دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز تصریح کرد که روسیه "مشکلی استراتژیک" برای این اتحادیه است.

توسک نیز بحران اقتصادی روسیه را جدی خواند و افزود: «بحران کنونی در روسیه موضوعی چند روزه نخواهند بود.»

وی همزمان از کشورهای اتحادیه اروپا خواست که کمک‌های مالی خود به دولت اوکراین را افزایش دهند، تا این کشور موفق به پیشبرد اصلاح سیستم اقتصادی خود شود.

صدراعظم آلمان نیز پیرامون کمک‌های مالی به اوکراین گفت: «کمک به اوکراین در گروه اصلاحات اقتصادی و مبارزه با فساد مالی است.»

مرکل صندوق بین‌المللی پول را نهاد هدایت‌کننده و ناظر بر کمک‌های مالی به اوکراین دانست.

بنا به تخمین ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا دولت اوکراین نیاز به ۲ میلیارد یورو بیش از کمک‌های مالی مقررشده دارد.

اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر مواضع سرسختانه خود در قبال روسیه، اعلام کرد که دست به ارسال سلاح به اوکراین نخواهد زد.

دولت اوباما نیز در روزهای گذشته قانونی را علیه روسیه امضا کرد که از سوی کنگره‌ی‌آمریکا علیه مسکو تنظیم و تصویب شده بود.

به گفته ناظران سیاسی برنامه‌ی تحریمی آمریکا شباهت‌های زیادی با اقدامات تنبیهی علیه ایران دارد.

اقدامات تحریمی آمریکا شامل شرکت بزرگ تسلیحاتی "روسوبورون" روسیه نیز می‌شود. کنسرن گازپروم روسیه نیز در فهرست شرکت تحریمی قرار دارد.

بر خلاف اتحادیه اروپا، آمریکا درصدد ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار است. سلاح‌های ضدتانک و پهپادهای شناسایی از جمله این تجهیزات هستند.

دولت آمریکا اعلام کرده که تحریم‌های جدید به معنای اجرای سریع آنها نخواهد بود.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز در بروکسل اعلام کرد که در روزهای آینده نشستی برای رسیدگی به بحران اوکراین در مینسک، پایتخت بلاروس برگزار خواهد شد.

به گفته رئیس جمهور فرانسه در این نشست دولت‌های اوکراین و روسیه، نمایندگانی از جدایی‌طلبان و همچنین سازمان امنیت و همکاری اروپا شرکت خواهند جست. اولاند زمان برگزاری این نشست را "روز یک‌شنبه یا دوشنبه" (۲۱ یا ۲۲ دسامبر) ذکر کرد.

در اوایل سپتامبر نیز در نشستی در مینسک، توافقی بر سر آتش‌بس میان طرف‌های درگیر صورت گرفت، که در طول‌هفته‌های گذشته بارها نقض شد.

اولاند در روز سه‌شنبه در یک کنفرانس تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره بحران اوکراین گفت‌وگو داشته است.

موضوع اصلی این کنفرانس تلفنی درباره توافق آتش‌بسی بوده که از ۹ دسامبر در مناطق شرقی اوکراین برقرار شده است. به گفته رئیس جمهور فرانسه قرار است که این گفت‌وگوها ادامه یابند.

پس از گذشت ۸ ماه از شروع رویارویی دولت اوکراین با جدایی‌طلبان طرفدار روسیه، بیش از۴۶۰۰ نفر کشته و حدود ۱۰ هزار نفر مجروح شده‌اند. به گفته مسوولان سازمان ملل متحد در طی ماه‌های گذشته حدود ۱.۱ میلیون نفر در مناطق مختلف اوکراین مجبور به ترک محل اقامت خود شده‌اند.

کد خبر 281486

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha